Prikaz zdravlja useva

Prikaz zdravlja useva koristi tehnologiju PurePixel™ i pruža zemljoradnicima i njihovim savetnicima pouzdane, bez oblaka, kalibrisane satelitske snimke. PurePixel koristi sopstveni algoritam za analizu brojnih ulaznih signala na senzorima kako bi se proizvele kalibrisane mape vegetativnih indeksa tokom sezone rasta. Ova jedinstvena kalibracija omogućuje zemljoradnicima da uporede zdravlje useva u svakoj fazi rasta za ciljano izviđanje useva. To omogućava da se tokom sezone donose informisane odluke, što će pomoći zemljoradnicima da maksimizuju prinos i povećaju profit.

Proizvod prikaz zdravlja useva uključen je u Farmer Pro i dostupan je širom sveta.

Da li imate probleme na parceli?

Prvi korak je prepoznavanje problema na parceli. Sa prikazom zdravlja useva poljoprivrednici dopijaju pravovremene prikaze koji će im pomoći da reše sledeće probleme:

 • Manjak hranljivih materija
 • Invazija insekata
 • Preklapanja/preskakanja primene sredstava na parceli
 • Sabijanje tla
 • Bolest
 • Prekormerna upotreba hemijskih sredstava
 • I još mnogo toga!

Ključne tačke

 • Dobijanje satelitskih slika bez oblaka, rezolucije 10 m
 • Sateliti Leverages Landsat 8, Sentinel 2A i Sentinel 2B obezbeđuju u proseku 3-5 slika bez oblaka mesečno
 • Pristup slikama tokom čitave sezone rasta nakon što je dodatni modul aktiviran, a granica parcele i usev su dodeljeni parceli
 • Dobijanje četiri vrste slika za svaku njivu: vegetativni indeks-kalibrisano, vegetativni indeks-klasifikovano, prirodna boja i infracrvena boja
Crop Health Imagery Calibration

Ispravno obavljena kalibracija slika

Mnoge kompanije koje obezbeđuju slike useva ne pružaju mogućnost da se pomoću kalibrisane skale jedna faza rasta uporedi sa drugom. Kompanija Trimble nudi jedinstvenu uslugu budući da prikaz zdravlja useva koristi tehnologiju PurePixel, koja koristi sopstveni algoritam za analizu brojnih ulaznih signala na senzorima kako bi se proizvele kalibrisane mape vegetativnih indeksa tokom sezone rasta. To znači da ćete tokom sezone rasta imati pouzdane slike na osnovu iste skale, što će vam pomoći da brže otkrijete probleme.

Precizno lociranje problema

Prikaz zdravlja useva ima sistem ‘ranog upozoravanja’ koji vam može ukazati na probleme pre nego što vam oni uzrokuju troškove. Kada vidite stanje useva na celokupnoj parceli za određeni trenutak, onda možete otkriti manjkavosti pre nego što prerastu u velike probleme. Prikaz zdravlja useva predstavlja vašeg saradnika u povećanju profita za svaki deo vaše parcele.

Koristite slike za ciljano izviđanje

Sve slike se mogu videti pomoću aplikacije Trimble Ag Mobile, što će vam pomoći da odredite specifične lokacije za izviđanje. Koristeći ovu aplikaciju, možete naći problematična područja i uneti informacije o izviđanju kao što su vrsta štetočine i fotografije. Podaci će biti poslati na vaš Trimble nalog koji lako možete podeliti sa svojim savetnikom, što će voditi do toga da dobijete pravoremene savete.

Šta kažu naši klijenti?

“Koristim prikaz zdravlja useva za fino doziranje đubriva. Uglavnom gajim jednu vrstu pšenice i ovakve alatke veoma utiču na sadržaj proteina što je od velike važnosti. Lak je za korišćenje i pomaže mi da donosim informisane odluke kada je reč o izradi mapa sa varijabilnom stopom primene.”

– Lance Wickum, Montana, SAD

“Trimble prikaz zdravlja useva predstavlja važan deo mog upravljanja imanjem i savetodavne delatnosti. Pomoću ovog proizvoda mogu skenirati na hiljade hektara i odmah pronaći problematična područja, što mi štedi vreme koje bih morao provesti na parceli kako bih otkrio probleme.”

– Steve Harrow, CCA, Trinity Ag Services

Hajde da počnemo

Proizvod prikaz zdravlja useva uključen je u Farmer Pro i dostupan je širom sveta. Kliknite dole da biste videli kako ga možete kupiti.

Gde se može kupiti